У Польщі грузини напали з ножами на українців

13:54, 15.02.2021
У Польщі грузини напали з ножами на українців

Поліція міста Серакув затримала нападників-грузинів.

Кривава бійка з різаниною сталася між двома групами грузинів і українців в самісінькому центрі міста Серакув, що у Великопольському воєводстві на заході Польщі.

 

Зокрема, за даними поліції, група громадян Грузії напала з ножами на групу громадян України.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на Польське радіо у понеділок.

 

За інформацією слідчих, причиною бійки стало зведення рахунків між чоловіками, можливо, за національною ознакою.

 

«Четверо дорослих іноземців напали на групу з трьох інших іноземців із використанням гострих предметів, ймовірно, ножів. Після бійки вони втекли з місця події, залишивши закривавлених поранених чоловіків», - інформують у польській поліції.

 

Відомо, що один із поранених чоловіків після інциденту прибіг до сусідньої крамниці та попросив про допомогу. Бійку побачив один із жителів сусіднього будинку і він повідомив про інцидент поліцію та швидку допомогу.

 

Потім виявилося, що побиті чоловіки – це громадяни України. Натомість зловмисники – громадяни Грузії. Усі вони є жителями Мендзиходзького повіту Великопольського воєводства, працівники місцевих фірм.

 

Потерпілим із численними ножовими пораненнями надали медичну допомогу, а поліція невдовзі затримала чотирьох зловмисників.

 

Громадян Грузії арештували та висунули обвинувачення, за які їм загрожує від шести місяців до восьми років позбавлення волі.

 

Постраждалих українців натомість госпіталізували, а одного з них мусили навіть прооперувати.

 
Як повідомляла "УМ", тіло 29-річної киянки Христини Новицької виявили у будинку в котеджному містечку Муглі в районі Ескічешме біля курортного Бодрума в Туреччині на початку 2021 року.