Патріоти за Життя: на базі «тітушок» поліція вилучила зброю і гранати

22:11, 10.02.2021
Патріоти за Життя: на базі «тітушок» поліція вилучила зброю і гранати

Зброя та гранати вилучені у "патріотів за Життя". (Фото Нацполіції)

Поліція вилучила кілька одиниць зброї та гранати під час обшуку будівлі на Тверському тупику в Печерському районі Києва у середу ввечері. Затримано (запрошено до поліції)  близько сотні "тітушок".

 

Перед тим цей об’єкт заблокували активісти Нацкорпусу, які й викликали поліцію. За даними націоналістів, вони виявили тут базу «тітушок», які приїхали до столиці на підтримку ОПЗЖ і заблокованих телеканалів Козака-Медведчука, а також готувались до провокацій в Києві.

 

Молодики належать до руху «Патріоти за Життя», стверджують у Нацкорпусі. 

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Нацполіція, посилаючись на коментар начальника поліції Києва Андрія Крищенка.

 

«Як тільки ми отримали повідомлення, що дві групи осіб зібралися біля приміщення на Тверському тупику, на виклик виїхали додаткові резерви правоохоронців, які забезпечили правопорядок та провели першочергові слідчі дії. Зокрема у результаті обшуку в приміщенні правоохоронці вилучили декілька одиниць зброї та гранати, які направлено на дослідження. Буде встановлюватися їх походження та мета зберігання. Окрім того, до територіального управління поліції запрошено понад сто осіб, із якими проводять процесуальні дії», - сказав Крищенко.

 

 

У Нацполіції зазначають, що слідчий відділ Печерського управління поліції столиці розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Готування до кримінального правопорушення) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Окрім цього, вирішується питання щодо додаткової правової кваліфікації події.

 

Як повідомляла «УМ», правоохоронці почали затримувати поодинці і вивозити в автозаках групи невідомих «тітушок», яких попередньо заблокували активісти Нацкорпусу на їхній базі у Києві за адресою Тверський тупик, 3.