Росія видала акредитацію Донецькому «вишу», контрольованому бойовиками в ОРДО

11:53, 10.02.2021
Росія видала акредитацію Донецькому «вишу», контрольованому бойовиками в ОРДО

Донецький національний технічний університет наразі базується в Покровську.

Росія видала акредитацію понад 10 групам спеціальностей та програм Донецького національного технічного університету, який контролюють бойовики на окупованих територіях.

 

Як інформує УМ, про це поідомляють Новини Донбасу.

 

У Донецькому національному технічному університеті уточнили, що "виш" пройшов перший з трьох етапів російської акредитації.

 

Наразі акредитацію отримали 12 спеціальностей.

 

А в першому півріччі 2021 року планують завершення другого етапу, в ході якого передбачається акредитувати ще вісім груп професій, спеціальностей і напрямків підготовки, в жовтні – буде третій етап, на якому акредитують ще сім груп.

 

За словами представника Донецького університету, після підтвердження змісту та якості освіти випускникам будуть видавати документи, що вносяться до федерального реєстру дипломів Росії.

 

Зазначимо, що ДНТУ став п’ятим "вишем", який отримав свідоцтво про акредитацію в Росії. До цього російська акредитація була видана підконтрольним так званій "ДНР" таким вишам: Донецькому національному університету;  Донецькому національному медичному університету імені Горького;  Донбаській національній академії будівництва і архітектури;  Донецькому національному університету економіки і торгівлі імені Туган-Барановського.

 

Додамо, що Донецький національний технічний університет наразі базується в Покровську. Виш "переселився" з Донецька після захоплення міста бойовиками в 2014 році. Навчання в цьому вузі відповідає українським стандартам.

h