США розміщують чотири бомбардувальники у Норвегії задля реагування на агресію Росії

15:16, 09.02.2021
США розміщують чотири бомбардувальники у Норвегії задля реагування на агресію Росії

B-1 – американський надзвуковий стратегічний бомбардувальник

Повітряні сили США вперше розмістять на території Норвегії бомбардувальники B-1. Усе, аби стримати мілітаризацію регіону Росією.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє CNN

 

Американці хочуть показати: арктичний регіон є стратегічно важливим для них і вони захищатимуть союзників від будь-якої агресії поблизу кордону країни.

 

Авіацію і весь обслуговувальний персонал передислокують із бази військово-повітряних сил Dyess в Техасі на авіабазу Орланд в Норвегії.

 

Загалом туди направлять: чотири бомбардувальники ВВС США В-1 та приблизно 200 осіб для їхнього обслуговування.

 

Протягом наступних трьох тижнів місії військових розпочнуться в Полярному колі та в міжнародному повітряному просторі біля північного заходу Росії.

 

B-1 – американський надзвуковий стратегічний бомбардувальник. Призначений для бомбардування значимих об'єктів і підриву їхньої військової та промислової потужності.

 

Протягом останніх кількох місяців Пентагон експлуатував подібні групи бомбардувальників B-52 на Близькому Сході. Усе, щоб продемонструвати здатність США швидко переміщувати військові активи в потенційно напружені регіони. Подібну мету мають наразі – показати готовність зчинити опір Росії.

 

Наразі Міністерство оборони США стурбоване російськими військовими заходами щодо закриття потенційного доступу до Арктики для природних ресурсів і морського доступу. Росія, кажуть у Пентагоні, продовжує мілітаризувати арктичний регіон.

 

"Оперативна готовність і наша здатність підтримувати союзників і партнерів і швидко реагувати є критично важливими для загального успіху", - сказав командувач ВПС США в Європі та Африці генерал Джефф Гаррігіан.

 

Переміщення сил набагато ближче до Росії означає, що США зможуть швидше реагувати на потенційну агресію Росії.