Замовлено в Дубаї - зроблено в Україні: Олександр Мілов розробляє ескіз пам'ятника коронавірусу

16:00, 08.02.2021
Замовлено в Дубаї - зроблено в Україні: Олександр Мілов розробляє ескіз пам'ятника коронавірусу

Фігури дорослих та дітей не матимуть ротів.

Український скульптор Олександр Мілов, відомий своєю композицією "Любов" для фестивалю Burning Man, розробляє ескіз скульптури, присвяченої пандемії Covid-19. Монумент буде сповнений символізму.

 

Як інформує УМ, про це пише Фокус.

 

Олександр Мілов показав на своїй сторінці у фейсбук ескіз монумента для міста Дубаї. Скульптура вагою 9 тонн зображає землю у формі коронавірусу.

 

Монумент виготовлять з поліефірної смоли, бетону та нержавіючої сталі. Висота скульптури складатиме 16 метрів, а ширина – 13 метрів.

 

На монументі буде зображено молекулу коронавірусу з шипами. Вона матиме форму Землі, на якій стоять люди, взявшись за руки.

 

Кожна фігура складається з окремих фігурок людей, що, обійнявшись, стоять один в одного на плечах. Це символізує різні соціальні групи й людські цінності, що об'єднані спільною проблемою – пандемією.

 

 

Фігури дорослих та дітей не матимуть ротів. Це – символ ще одного обмеження, накладеного пандемією.

В основі молекули розмістили звичайну сім'ю, де вся планета крутиться на голові матері. Також на молекулі є хоровод з семи дорослих та семи дітей. Там є закохана пара, а також гетеросексуальна та дві гомосексуальні родини з дітьми. Усе це підкреслює розмаїття людей, які є у світі.


Окрім них, в стороні від хороводу стоять дві закохані пари: два хлопця та дві дівчини. Це символізує неприйняття гомосексуальних стосунків суспільством.

 

Також у композиції є мати-одиначка із сином, батько-одинак з донькою, фігури, що символізують патріархат та матріархат. Усього на глобусі буде розміщено 56 скульптур.

 

Композиція крутитиметься довкола своєї осі під кутом обертання планети.

 

Олександр Мілов - відомий український скульптор.

 

Скульптура

 

Фото його скульптури "Любов" на американському фестивалі Burning Man облетіло усі світові медіа.