У М'янмі військові заколотники заблокували Instagram, Twitter та Facebook

10:43, 07.02.2021
У М'янмі військові заколотники заблокували Instagram, Twitter та Facebook

Військові заколотники у М'янмі блокують соцмережі, бо ті нібито вносять смуту в суспільство.

Військові заколотники, які здійснили переворот у М'янмі, наказали в першу чергу  заблокувати на території країни всесвітні соцмережі: Instagram, Twitter та Facebook.

 

Як передає УМ, про це повідомляють світові ЗМІ у неділю.

 

Зокрема, за даними BBC, один з найбільших провайдерів у М'янмі - норвезька компанія Telenor - підтвердила, що отримала від військових вказівку закрити доступ до цих соціальних мереж на невизначений термін.

 

"Провайдер зазначив, що вважає такий крок надмірним і таким, що порушує права людини, тож доніс цю точку зору до військових", - йдеться в повідомленні.

 

Самі військові ситуацію поки офіційно не прокоментували ситуацію. AFP з посиланням на документ, справжність якого не підтверджена, повідомляє, що рішення про блокування обґрунтовано смутою, яку нібито вносять в суспільство ці сервіси.

 

Нарааазі міністерство зв'язку та інформації М'янми заявило, що Facebook, яким користується половина з 53 мільйонів жителів країни, буде заблоковано щонайменше до 7 лютого включно.

 

Раніше, в понеділок, 1 лютого військові заарештували вище керівництво М'янми. У країні на рік ввели режим надзвичайного стану. Низка країн і ЄС засудили переворот, закликавши негайно скасувати надзвичайний стан і звільнити заарештованих законних представників влади.

 

Тоді як військові заколотники затримали лідерку країни, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі та інших лідерів держави.

 

Зауважимо, що у листопаді минулого року у М’янмі (колишня Бірма) відбулись вибори. На них перемогла партія  Аун Сан Су Чжі "Національна ліга за демократію". З того часу військові не визнавали результати виборів.