У Житомирі затримали банду рекетирів

10:49, 06.02.2021
У Житомирі затримали банду рекетирів

Рекетири під час затримання у Житомирі. (Фото СБУ)

Оперативники СБУ викрили і затримали учасників банди рекетирів, які тероризували Житомир.

 

Зокрема, рекетири штучно створювали конфліктні ситуації, після чого вимагали від людей гроші.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресофіцер УСБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк.

 

«За даними досудового слідства, раніше судимий за скоєння аналогічних злочинів місцевий мешканець залучив до вимагання декількох своїх знайомих. Створюючи штучні конфліктні ситуації, фігуранти справи вимагали у громадян гроші за владнання «непорозумінь». У разі відмови, зловмисники погрожували потерпілим та їх рідним фізичною розправою і знищенням майна», - інформує речниця облуправління СБУ.

 

Зазначається, що оперативники задокументували вимагання учасниками групи тисячі доларів США від чергової жертви. Аби прискорити виплату «боргу», зловмисники вдалися до морального тиску, поставивши чоловіка «на лічильник».

 

Фігуранта кримінального провадження правоохоронці затримали у центрі Житомира під час отримання чергового траншу. Раніше співробітники СБУ задокументували декілька фактів передачі грошей рекетирам.

 

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення організатору групи про підозру та обрання міри запобіжного заходу, додає Ірина Мартинюк.

 

Тривають слідчі дії для встановлення інших епізодів справи та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників угруповання.

 

Як повідомляла "УМ", масштабну агентурну мережу у вигляді Telegram-каналів викрили кіберфахівці Служби безпеки України.