На Закарпатті затримали групу сепаратистів

13:55, 05.02.2021
На Закарпатті затримали групу сепаратистів

Зловмисники пропагували ідею відроження Радянського Союзу

На Закарпатті організація прокремлівських сепаратистів «працювала» над поверненням в Україну СРСР, допоки їх діяльність не накрили співробітники СБУ.

 

Як інформує УМ, за внформацією пресслужби СБУ, зловмисники за завданням своїх кураторів з РФ пропагували ідею відродження СРСР і планували створити в Україні фейкові «органи радянської влади».

 

«За задумом замовників, фігуранти повинні були агітувати населення за повернення у «правове поле СРСР». Потім вони планували сформувати органи радянської держвлади через процедуру так званого «народовладдя», – йдеться у повідомленні.

 

Оперативники і слідчі спецслужби встановили, що зловмисники хочуть провести фейкові «всесоюзні вибори» для створення альтернативних органів управління всіх рівнів», – розповіли у СБУ.

 

9b13776d6e99d5067bf8b971b2ef11cd

 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

 

Нещодавно на Закарпатті вже затримували мешканця міста Берегово. Той у соцмережах створив безліч акаунтів, через які розповсюджував сепаратистські ідеї – відділення Закарпаття від України.