Карантин в Україні продовжать до 30 квітня – Шмигаль

12:23, 04.02.2021
Карантин в Україні продовжать до 30 квітня – Шмигаль

Шмигаль не виключає, що умови карантину в Україні можуть змінюватись

Карантин в Україні продовжать до 30 квітня 2021 року.

 

Як інформує УМ, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі у Європейській Бізнес Асоціації.

 

"Карантин будемо продовжувати до 30 квітня, але, швидше за все, це, на жаль, – не кінцева дата, коли карантин буде завершений. Він буде продовжуватись в тій чи іншій формі", - пояснив Шмигаль.

 

Проте очільник Кабміну не виключає, що умови карантину в Україні можуть змінюватись. Якщо епідеміологічна ситуація покращуватиметься, то обмеження, відповідно, пом'якшуватимуть.

 

Нагадаємо, з 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин з низкою обмежень, зокрема, і щодо сфері торгівлі. А з 19 грудня 2020 року вводили нові карантинні обмеження — по всій території України правила “помаранчевої” зони. До них країна повернулася після завершення січневого “локдауну”.

 

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

 

Як повідомляла УМ,  на засіданні уряду 3 лютого Денис Шмигаль заявив, що Україна повертається до адаптивного карантину. Епідеміологічна ситуація в країні дозволяє знову ввести зелену, жовту, помаранчеву та червону зони.

 

Тим часом, голова МОЗ Максим Степанов запевнив, що динаміка коронавірусу в Україні – повністю контрольована і жоден регіон не відповідає показникам червоної зони.

 

Станом на 4 лютого в Україні виявили 1 мільйон 232 тисячі 246 випадків коронавірусу, з них 23 229 – летальні. Одужали понад 1 мільйон 55 тисяч хворих. За останню добу в країні діагностували 5 082 нових випадків коронавірусу, 140 людей померли.