США не послаблять санкції за окупацію Криму Росією

08:49, 31.01.2021
США не послаблять санкції за окупацію Криму Росією

Санкції проти Росії через окупацію українського Криму триватимуть.

Сполучені Штати і країни Євросоюзу не мають наміру послаблювати санкції, раніше введені проти Росії через окупацію українського Криму в 2014 році.

 

Як передає Україна молода, про це повідомив посол США в Росії Джон Салліван в ефірі телеканалу "Дождь".

 

«Ми не будемо послаблювати санкції. У всякому разі, ні США, ні наші союзники й партнери не мають наміру послаблювати санкції, введені в результаті цих подій (окупація Криму Росією – Ред.)», - сказав американський дипломат.

 

Пан Салліван наголосив російським журналістам, що питання України залишається пріоритетним для американської адміністрації, тому і виконавча гілка влади США, і Конгрес незмінно наголошують на неприпустимості зміни кордонів без дотримання закону.

 

Посол США в Росії також зазначив, що і канцлер Німеччини Ангела Меркель, і президент Франції Емманюель Макрон прагнуть розв'язання цієї проблеми таким чином, аби це було справедливо для України та її народу.

 

Нагадаємо, що посли країн ЄС 16 грудня схвалили продовження ще на шість місяців санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», на цьому тижні президент США Джо Байден підтвердив підтримку суверенітету та територіальної цілісності України під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.