Байден висловив Путіну свою позицію щодо арешту Навального

09:39, 29.01.2021
Байден висловив Путіну свою позицію щодо арешту Навального

Байден однозначно висловив свою позицію Путіну щодо Навального.

Президент США Джо Байден не стримувався, коментуючи арешт опозиціонера Олексія Навального і жорстке поводження силовиків із протестувальниками під час розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Як передає Україна молода, про це заявила журналістам речниця Білого дому Джен Псакі.

 

За її словами, пан Байден однозначно висловив свою позицію щодо арешту Навального.

 

Новообраний президент Сполучених Штатів "не приховував стурбованості" під час розмови із Путіним.

 

"Він не стримувався, висловив стурбованість з приводу поводження із Олексієм Навальним та поводження силовиків із протестувальниками", – сказала пані Псакі.

 

Речниця президента США додала, що Байден "ніколи не стримував емоції у питаннях, які стосуються президента Путіна, та не приховував своєї стурбованості через дії російського уряду, і він ясно та однозначно сказав про це під час розмови".

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джо Байден 26 січня вперше з моменту вступу на посаду розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

У Білому домі повідомили, що серед тем були пропозиції Байдена про продовження нового договору СНО з Росією на п'ять років і рішуча підтримка суверенітету України США перед обличчям триваючої російської агресії.

 

Минулих вихідних російські силовики жорстко придушували акції на підтримку Навального по всій країні. Затримано рекордну кількість мітингувальників за останні 10 років: понад 3,5 тисячі осіб.