Керівників Укроборонпрому перевірятимуть на детекторі брехні

14:19, 28.01.2021
Керівників Укроборонпрому перевірятимуть на детекторі брехні

Концерн підписав меморандум про співпрацю з Національним антикорупційним бюро України.

Керівників підприємств Укроборонпрому перевірятимуть на детекторі брехні, щоб побороти корупцію.

 

Як інфомує УМ, про це повідомив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв, передає "Укрінформ".

 

"Я також ухвалив рішення, що всі працівники, які входять у нашу команду в результаті відкритих конкурсів, повинні пройти дослідження на детекторі брехні", – зазначив він.

 

Гусєв також повідомив, що концерн підписав меморандум про співпрацю з Національним антикорупційним бюро України.

 

"Плануємо поглиблювати співпрацю і з іншими антикорупційними інститутами, щоб оперативно реагувати на будь-які корупційні ризики і можливі зловживання. І якраз сучасна ефективна система корпоративного управління буде цьому сприяти", – сказав Гусєв.

 

Гендиректор пояснив, що реформа передбачає створення наглядових рад, системи відбору кадрів через прозорі та всім зрозумілі процедури.

 

"Моя позиція – нульова толерантність до корупції. Ніякої "кругової поруки". Ми налаштовані на співпрацю з усіма правоохоронними органами, що перевіряють інформацію про можливі корупційні прояви та ризики на підприємствах Укроборонпрому", – зазначив чиновник.

 

Гусєв також повідомив, що Укроборонпром планують замінити двома самодостатніми холдингами. Їхні робочі назви – "Оборонні системи України" і "Аерокосмічні системи України". Відповідний законопроєкт мають ухвалити щонайпізніше до квітня 2021 року.

 

Це дозволить зробити якісний поділ людських ресурсів, майна, технологій, коопераційних і дистрибуційних зв'язків. Окрім того, нові холдинги стануть шляхом до глибиннішого реформування галузі.

 

"Маємо повну підтримку глави держави, якому, до речі, я вже презентував концепцію реформування та представив дорожню карту її реалізації", - заявив Гусєв.

 

Нові холдинги займатимуться дослідженнями, розробками, виробництвом та збутом продукції.

 

Холдинг "Оборонні системи України" об'єднає усі підприємства Укроборонпрому, які виготовляють військову техніку. Головним його завданням стане зміцнення обороноздатності України.

 

Холдинг "Аерокосмічні системи України" працюватиме над дослідженням і розвитком космосу та авіації.

 

Нові холдинги будуть самодостатніми та матимуть ефективну систему управління. Це дозволить реалізовувати проєкти спільно з міжнародними партнерами.

 

Окрім того, холдинги дозволять забезпечити прозорий трансфер технологій. Мовиться також про "додаткові можливості із залучення фінансового ресурсу, оздоровлення підприємств, збереження та посилення трудових колективів, розв’язання інших проблем, що накопичувалися роками й десятиліттями".

 

Як повідомляла УМ, в Україні на заводі "Маяк" (входить у держконцерн Укроборонпрому) розробили новий зразок піхотної гвинтівки "Нічний хижак" під штатний боєприпас 14,5х114