У Франції затримали 9 підозрюваних у нападі на українського підлітка

10:59, 28.01.2021
У Франції затримали 9 підозрюваних у нападі на українського підлітка

Українська діаспора у Франції збирає гроші на лікування Юри

У Франції у четвер, 28 січня, затримали 9 підозрюваних у нападі на українського підлітка Юрія. Молодикам вже оголосили про підозру у спробі вбивства.

 

Як інформує УМ, про це пише Franceinfo

 

Усі затримані є членами однієї молодіжної банди. У прокуратурі Парижа вже заявили, що розслідування триває успішно.

 

Французькі ЗМІ ще раніше повідомляли, що Юрій міг стати жертвою конфлікту між 2 молодіжними бандами. Члени однієї з них були жителями Парижа. Інше угрупування сформували підлітки з містечка Ванв поблизу французької столиці.

 

15 січня Юрій з друзями повертався додому після навчання. У самому центрі столиці на підлітка напали агресивно налаштовані молодики. Вони були озброєні битами, холодною зброєю та навіть молотком.

 

Друзі Юрія встигли втекти, однак йому, на жаль, не пощастило. Нападники повалили підлітка на землю та завдали йому низку ударів.

 

У важкому стані Юрія госпіталізували. Медика навіть вдалося ввести юнака у штучну кому.

 

Наразі самопочуття постраждалого покращується. Юрій вийшов із коми та сказав перше слово. 

 

Юрі робитимуть операції знову на голові, на очах, на переламаних пальцях та на плечі. Мама Юрія Наталія Фрагат-Крученик розповідала, що в дитини переламані руки, ноги, ребра, плечі, ніс, а що найгірше – череп у кількох місцях. Також тітка підлітка Ірен (сестра матері) поділилася з журналістами останніми новинами про стан побитого.

 

Зараз Юрій при тямі, може ворушити руками й ногами, вони теплі. Це дає надію, що юнак буде ходити. Першим словом Юрія після виходу з коми було "мама" – він упізнав її в лікарні.

 

Наразі тільки маму та вітчима пускають у реанімацію, і вони дуже переживали, чи буде дитина пам'ятати рідних.

 

Отямився Юрій у суботу, 23 січня. Але в неділю йому стало погано, підвищився внутрішньочерепний тиск. Тільки у понеділок вранці він заспокоївся.

 

"Лікарі поки не можуть пояснити, чому так сталося", – сказала Ірен. Та й загалом лікарі не дають прогнозів.

 

У Франції про Юру всі розповідають тільки хороше: відповідальний, дуже розумний та вихований, добре вчиться. Давно займається футболом, хотів би стати професійним футболістом, але окрім того – здобути фах медика або юриста.

 

Тренер Юрія з футболу, у якого той займався до 13 років, упевнений, що українець не міг брати участь у якихось розбірках – він просто опинився не в той час і не в тому місці: "Юрій не з тих, хто з залізним прутом піде на когось".

 

А от нападники викладали в інтернет знімки закривавленого телефону Юри, прутів, якими завдавали ударів, а також писали: "Справу зроблено". ЗМІ припускали, що тут мовиться про "місцеві війни" між підлітками з різних шкіл і районів.

 

Та офіційно поліція наразі мовчить – кажуть, не розкриватимуть таємницю слідства. У справі ще нікого не затримали.

 

Тим часом українська діаспора у Франції збирає гроші на лікування Юри. Мешканці країни у твіттері з хештегом #Yuriy пишуть слова підтримки родині та слова обурення через жорстокий напад.