СБУ заблокувала масштабне постачання продукції з заводів Луганська

13:56, 27.01.2021
СБУ заблокувала масштабне постачання продукції з заводів Луганська

Зловмисники продали виробів на понад 300 мільйонів гривень.

Зловмисники підробляли митні документи та під виглядом виробленої у Росії продукції постачали товари з окупованої Луганщини. Гроші від продажу виробів йшли на фінансування терористичних "республік".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба СБУПрацівники Служби безпеки задокументували та заблокували канали масштабного постачання товарів з "ЛНР" на українські промислові підприємства.

 

Виготовляли товари їх на заводах "ЛНР", після чого транзитом завозили через територію Росії на вільні від агресорів території. Постачання промислових товарів, які виготовляли для металургійних та машинобудівних підприємств України, працювало з 2017 до 2020 років.

 

 

Гроші зловмисники переводили у готівку через конвертцентри, після чого відправляли до "ЛНР". За них фінансувалися окупаційна адміністрація захопленої частини Луганщини, а також незаконні збройні формування.

 

 

Під час слідчих дій працівники СБУ провели обшуки у Харківській, Запорізькій, Донецькій областях, а також у Києві. Внаслідок обшуків слідчі зібрали достатню кількість доказів злочинної діяльності угрупування, вилучили 2,5 мільйона гривень готівкою, а також контрафактну продукцію на майже 10 мільйонів.

 

 

За фактом фінансування дій, вчинених з метою повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та зміни території України, триває досудове розслідування.

 

Чи затримали оперативники спецслужби когось з фігурантів справи, невідомо