У Росії козаки-кібердружинники шукатимуть мати в соцмережах

18:10, 26.01.2021
У Росії козаки-кібердружинники шукатимуть мати в соцмережах

Основною метою кібердружини є захист мови, культури й мовлення.

У Свердловській області РФ козача кібердружина буде шукати нецензурну лексику в соцмережах і скаржитися на неї адміністраторам або модераторам

 

Як інформує УМ, про це повідомляє телеграм-канал "Підйом"

 

Керівник кібердружини "Медіащит" Андрій Замятін заявив, що спеціально навчені люди будуть скаржитися на мат адміністраторам і модераторам соціальних мереж.

 

Кібердружина вручну, без будь-якого програмного забезпечення, займається пошуком деструктивного контенту.

 

«Ми шукаємо деструктивний контент в інтернеті, переглядаємо всі вручну, без будь-якого ПО, в основному використовуємо хештеги. Наша мета — захист нашої рідної російської мови, культури мовлення», — сказав він.

 

В основному кіберпатрулі для боротьби використовують хештеги.

 

Основною метою кібердружини є захист мови, культури й мовлення.

 

З 1 лютого соцмережі будуть зобов'язані самі виявляти і блокувати розміщений в них «протиправний контент», в тому числі інформацію з «явною неповагою» до суспільства і держави, закликами до участі в неузгоджених акціях. Порушників закону можуть оштрафувати на суму до восьми мільйонів рублів.

 

У грудні 2020 року Держдума Росії ухвалила законопроєкт, згідно з яким з 1 лютого 2021 року соцмережі зобов'язані знаходити та блокувати пости з незаконним контентом, сюди включили й нецензурну лексику.