Під ОП вимагають відставки уряду Шмигаля через тарифи

16:33, 25.01.2021
Під ОП вимагають відставки уряду Шмигаля через тарифи

Сьогодні проходять всеукраїнські акції протесту проти високих тарифів.

У Києві, під Офісом президента України Володимира Зеленського мітингувальники вимагають знизити ціну на газ та електроенергію.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє PavlovskyNews з місця подій.

 

Так, протестувальники вимагають знизити ціни на газ до 3 грн за кубометр, а за електрику до 1 грн за кіловат-годину.

 

Також учасники протесту вимагають націоналізувати облгази та енергетичні мережі, щоб ними розпоряджався «народ України, а не олігархи».

 

Люди кажуть, що такі тарифи економічно обґрунтовані. Тариф прем'єра Шмигаль у 6,99 грн за газ вони вважають подачкою і вимагатимуть його відставки.

 

Сам мітинг проходить біля входу до новорічних локацій під ОП, де функціонує каток і будиночки з їжею.

 


Відзначимо, сьогодні проходять всеукраїнські акції протесту проти високих тарифів.

 

У понеділок, 25 січня, Україну знову сколихнули акції протесту проти високих цін на блакитне паливо. Наразі вони відбуваються на Буковині. Місцеві жителі кількох сіл перекрили національні траси. На Харківщині люди також зупинили автомобільний рух.

 

У День народження президента Володимира Зеленського, 25 січня, активісти проведуть акцію протесту проти тарифів на газ та електроенергію «Привітай президента платіжкою». У зв'язку з цим, київська поліція посилює патрулювання. 

 

Нагадаємо, у понеділок, 18 січня, уряд України ухвалив рішення про зниження цін на газ для українців. Встановили верхню межу ціни на газ на рівні 6,99 гривень за кубометр.

 

Усі газопостачальні компанії вже цієї весни мають представити населенню свої річні продукти.

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що одержувачі субсидій в Україні не відчують подорожчання комуналки в січні. Тим, хто ще не оформив субсидії, слід найближчим часом звернутися за такою допомогою. 

 

Як повідомляла УМ, в Одесі, Маріуполі, Херсоні, Ізмаїлі та Києві українські моряки 25 січня вийшли на протести. Демонстранти виступають проти корупції у сфері підготовки та дипломування моряків.