Для вчителів української мови, які викладають для нацменшин, запустили безкоштовні курси

13:58, 25.01.2021
Для вчителів української мови, які викладають для нацменшин, запустили безкоштовні курси

"Навчаємось Разом" - чотирирічна програма співпраці

Міністерство освіти і науки спільно з проєктом фінської підтримки реформи української школи "Навчаємось разом" запустили безкоштовний онлайн-курс з викладання української мови в класах із навчанням мовами нацменшин.

 

Онлайн-курс є безкоштовним та складається з 6-ти модулів, додаткових матеріалів, тестів і практичних завдань. Перші два модулі курсу вже доступні за посиланням.

 

Усі вчителі, які пройдуть курс до кінця та успішно складуть фінальне тестування, отримають сертифікат.


Онлайн-курс присвячено особливостям викладання української мови для учнів у школах з навчанням мовами національних меншин.


Онлайн-курс допоможе знайти відповіді на питання: як підготуватися до початку вивчення мови; які фактори впливають на засвоєння другої мови; якими є особливості планування навчання з фокусом на учня; як виконати вимоги до обов’язкових результатів навчання.

 

Так, за допомогою курсу вчителі навчаться правильно організувати навчання, обирати ефективну стратегію планування уроків, створювати сприятливе середовище для вивчення другої мови тощо.

 

У МОН наголосили, що Фінляндія є ключовим партнером у розвитку освітніх ініціатив, а фінський досвід є взірцем для шкільної реформи в Україні.

 

Проєкт "Навчаємось Разом" - чотирирічна програма співпраці, яка почалася між Україною і Фінляндією в липні 2018 року і до якої приєднався ЄС в кінці 2018.

 

Фінська підтримка реформи української школи зосереджена на загальній середній освіті і спрямована на досягнення підготовки вчителів, популяризації освіт та освітнього середовища. Зокрема, підтримка вдосконалення навчання української мови серед меншин зосереджена на Чернівецькій та Закарпатській областях.