Юлія Навальна затримана під час акції протесту в Москві, відео

16:48, 23.01.2021
Юлія Навальна затримана під час акції протесту в Москві, відео

Юлія Навальна незодовго до затримання на Пушкінській площі в Москві.

Російські поліцейські затримали дружину арештованого опозиційного політика Олексія Навального – Юлія під час акцій протесту «Свободу Навальному» на Пушкінській площі в Москві у суботу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформувала сама Юлія Навальна, яка змогла зробити селфі для Інстаграм у темному автозаку, а також чисельні свідки затримання.

 

Штаб Олексія Навального також виклав відео затримання Юлії на сторінці політика у Facebook.

 

На відео Юлія Навальна у захисній масці питає у поліції: «Я щось порушила?».

 

Не представившись і не пояснивши причин силовики взяли жінку під руку і відвели до автозаку. Чоловіка, який представився адвокатом до неї не пропустили і поїхали.

 

 

За оцінками "Нової газети", на Пушкінській площі в Москві зібралося близько десяти тисяч людей. Журналісти Reuters оцінюють число присутніх на акції на підтримку Навального в Москві мінімум у 40 тисяч людей. МВС Росії називало цифру в десять разів меншу.

 

Наразі силовики оточили площу, вибратися звідти складно. Зелене світло світлофора на переході не загорається, весь час горить червоне.

 

 

ОМОН сильно відтісняє людей, тому вони стрибають у перехід з підвищень біля станції метро «Пушкінська». Поліція також сама скидає людей з парапетів станції метро.

 

Побито кілька журналістів, в тому числі жінок. Кийками розбито об’єктиви  кількох камер.

 

 

Загалом в Росії від самого ранку і станом на 16.00 вже нараховується понад 1600 затриманих.

 

ДОПОВНЕНО: Через кілька годин Юлію Навальну відпустили з відділку поліції.

 

Як повідомляла «УМ», російські силовики з самого ранку почали жорстко затримувати та бити учасників мітингів під гаслом «Свободу Навальному!», які були заплановані опозицією по всій країні в суботу, 23 січня о 13.00.

 

Через різницю в часі першими на мітинги почали виходити росіяни на Далекому Сході, тож саме в найбільших містах цього регіону відбулися перші розгони мітингів і перші затримані.