Морпіх 36-ї бригади загинув від кулі снайпера на Маріупольському напрямку

23:12, 21.01.2021
Морпіх 36-ї бригади загинув від кулі снайпера на Маріупольському напрямку

Захисники України готові до будь яких дій зі сторони ворога. (Фото ОТУ «Схід»)

Захисник України з 36-ї окремої бригади морської піхоти загинув від кулі ворожого снайпера на Донеччині у четвер, 21 січня.

 

Як повідомляє Україна молода, про важку втрату інформує 36-а окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

 

У бригаді не повідомляють місце загибелі воїна. Втім, відомо, що 36 ОБрМП захищає позиції ООС на Маріупольському напрямку.

 

У Командуванні морської піхоти наголошують:

 

«Сьогодні, 21 січня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню і відкрили вогонь зі снайперської зброї в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Внаслідок обстрілу позицій українських захисників загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил. Командування морської піхоти висловлює щирі й глибокі співчуття рідним та близьким загиблого воїна».

 

Водночас, 36-та ОБрМП додає у своєму повідомленні, що підрозділами морської піхоти було надано адекватну відповідь з метою примушення підрозділів окупаційних військ до припинення вогню.

 

У бригаді зазначають, що морські піхотинці готові до будь яких дій зі сторони ворога.

 

Командування 36-їокремої бригади морської піхоти висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

 

За даними Оперативно-тактичного угруповання «Схід», на місці загибелі захисника України працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку.

 

Зазначимо, що це вже друга бойова втрата українскої армії в 2021 році.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат 56-ої Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олег Андрієнко похований з військовими почестями у рідному місті Запоріжжя в четвер, 14 січня.

 

Досвідчений воїн загинув від кулі ворожого снайпера поблизу селища Піски під окупованим Донецьком 11 січня. Він став першим загиблим воїном України у 2021 році.