У Львові чоловік прив'язав собаку до стовпа й лишив помирати на морозі

17:55, 21.01.2021
У Львові чоловік прив'язав собаку до стовпа й лишив помирати на морозі

У Львові чоловік  20 січня прив'язав собаку до стовпа неподалік зупинки громадського транспорту біля "Ашану" на вулиці Стрийській. Біля чотирилапої "Зірки" чоловік залишив записку: "Віддам в добрі руки" й лишив помирати на морозі.

 

Як інформує УМ, про це на своїй фейсбук-сторінці розповів волонтер та зоозахисник Ігор Сайко.

 

Господар такж написав у записці, що чотирилапа – лагідна та має усі щеплення.

 

Нет описания фото.

 

Собака дуже скавчала та гавкала, тож люди здійняли ґвалт. Так, порятунком чотирилапої зайнялись волонтери та небайдужі перехожі. Волонтер Ігор Сайко написав у своєму дописі, що не засуджує попереднього власника, адже з песиком могли вчинити значно гірше та й причини відмовитись від чотирилапої могли б бути різні.

 

 

"Знаєте, що перше прийшло в голову, коли ми побачили прив'язану біля "Ашану" собаку Зірку з запискою на стовпі? Не знаю чи повірите. Це було: "Дякую!". Дякую, що не вивезли кудись! Дякую, що не прив'язали в глибокому лісі! Дякую, що не шукали варіантів, як вбити!", - зазначив волонтер.

 

Сайко розповів, що Зірку 19 січня прив'язали просто до дверей під входом в ТРЦ King Cross Leopolis. Проте у той день їй ніхто не допоміг.

 

А вже 20 січня її лишили біля стовпа поблизу автобусної зупинки, що розташована неподалік цього ж ТРЦ. Саме того дня знайшлась небайдужа людина, яка не змогла просто пройти повз чотирилапу.

 

"І ось тут Зірка натрапила на першу людину у своєму житті – Агельярова Віталія! Який не поїхав додому в Стрий, а залишився з нею і, не відходячи, почав шукати допомогу для неї", - додав волонтер.

 

Хоч у записці господар й вказав, що Зірка не кусається, волонтерам коштувало чималих зусиль її врятувати, адже перший час вона не підпускала до себе нікого.

 

На изображении может находиться: один или несколько человек, собака, снег и на улице

 

"Відносно "не кусається", виявилось, що не зовсім так. Віталій, Оксана, Іван – покусані. Мене Зірка пошкодувала. Але собака у нас! До вечора вже трохи заспокоїлась. Не кидалась. Трохи підрикувала. Але вже акуратно з боку чи зі спини підходила нюхати, знайомитись", – розповів Сайко.

 

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят, снег, обувь и на улице

На изображении может находиться: 1 человек, сидит

 

Як повідомляла УМ, на Львівщині поліцейські затримали чоловіка, який керував автомобілем з прив’язаною до фаркопу собакою. За жорстоке поводження з тваринами зловмиснику загрожує ув'язнення.