Відсторонення нацгвардійців та 200 прапорів: США готується до інавгурації Байдена

12:51, 20.01.2021
Відсторонення нацгвардійців та 200 прапорів: США готується до інавгурації Байдена

Інавгурація Джозефа Байдена відбудеться 20 січня

У Сполучених Штатах Америки активно готуються до інавгурації новообраного президента Джозефа Байдена, яка відбудеться 20 січня. Там вже відсторонили від служби у цей день 12 бійців Національної гвардії. Причину такого рішення назвали публічно. 

 

Один з представників армії США зазначив, що бійці, яких усунули, мають зв'язки з украй правими групами, повідомляє Associated Press.

 

У ФБР назвали список імен бійців та відправили його у Бюро національної гвардії.

 

"Були ідентифіковані як такі, що мають зв'язку з периферійними правими групами або опублікували екстремістські погляди", - написали у повідомленні.

 

Варто зазначити, що окрім цих фактів не виявили ніякої змови проти обраного президента.


У Нацгвардії й Секретній службі США зазначили, що не можуть коментувати це питання з міркувань безпеки.

 

Водночас, у Вашингтоні завершуються приготування до інавгурація Джозефа Байдена, яка відбудеться 20 січня. На Національній алеї, де зазвичай збираються глядачі церемонії, виставили понад 200 тисяч прапорів.

 

Вони символізують американців, які через пандемію і безпрецедентні заходи безпеки не зможуть відвідати церемонію особисто, повідомляється в програмі і "Голос Америки".

 

Ввечері 18 січня центральну площу освітили 56 променів світла, що представляють 50 штатів та території США. Кожен промінь світив 46 секунд на честь інавгурації 46 американського президента Джо Байдена.

 

У Сенаті США 18 січня розпочалися слухання із затвердження кандидатур на 5 ключових посад адміністрації Джо Байдена. Зокрема, обиратимуть держсекретаря, очільника Пентагону і міністра фінансів. Очікується, що сенатори питатимуть про план протидії Ірану, Росії і Китаю кандидата на посаду очільника Пентагона генерала Ллойда Остіна.

 

У.же в перший день на посаді Джозеф Байден підпише низку наказів, які закріплять нову політику адміністрації. Передусім мовиться про заходити з протидії коронавірусу та допомоги економіці.

 

За так званим "Планом порятунку Америки", Байден планує: виробити 100 мільйонів доз вакцини проти COVID-19; відкрити дитячі садки та початкові й середні школи; продовжити дозвіл не виплачувати студентські борги та оренду; продовжити заборону відбирати нерухомість за невиплату іпотеки; виділити більшості американців нові виплати в розмірі 1400 доларів.

 

 

Як повідомляла УМ, Джо Байден найближчим часом має намір направити до Конгресу законодавчі пропозиції про реформування міграційної сфери.