Армін Лашет очолив партію Ангели Меркель

14:30, 16.01.2021
Армін Лашет очолив партію Ангели Меркель

Прем'єр-міністр землі Північний Рейн-Вестфалія, проросійський політик Армін Лашет.

Нинішній прем'єр-міністр землі Північний Рейн-Вестфалія, проросійський політик Армін Лашет став новим лідером німецької провладної партії  Християнсько-демократичний союз.

 

Як інформує Україна молода, про обрання пана Лашета головою партії Меркель повідомляє Spiegel у суботу, 16 січня.

 

Крім Лашета, на роль глави ХДС претендували Фрідріх Мерц (Friedrich Merz) - корпоративний юрист, і Норберт Реттген (Norbert Roettgen) - експерт з міжнародної політики.

 

Конгрес політичної сили і голосування пройшли онлайн. У першому раунді голосування жоден з кандидатів не набрав необхідної більшості голосів, потім з голосування вибув Реттген, а вже наприкінці переміг Лашет.

 

Згідно з даними, які оголосив генсек "християнських демократів", Лашет отримав 521 голос проти 466 за Мерца. Ще четверо учасників голосування утрималися. Всього учасники конгресу віддали 991 голос.

 

Відзначимо, що Армін Лашет відомий у ФРН своїми проросійськими поглядами: він виступає за завершення будівництва Північного потоку-2, в тому числі, навіть після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

 

Нагадаємо, що Ангела Меркель вже давно оголосила, що не планує переобиратися на посаду канцлера на п’ятий термін, та підтвердила своє рішення у новорічному зверненні. Наступні федеральні вибори відбудуться 26 вересня 2021 року.

 

Зазвичай кандидатом на посаду федерального канцлера від ХДС та її баварського партнера, Християнського соціального союзу, є лідер Християнських демократів. Проте цього разу повести на вибори ХДС-ХСС може і лідер останньої, Маркус Зьодер - прем’єр Баварії та один з найпопулярніших політичних діячів у Німеччині.

 

Рішення щодо кандидата від цих партій на посаду федерального канцлера очікується у березні.