Загиблі герої 2020 року: Міноборони повідомило бойові втрати на Донбасі

07:05, 16.01.2021
Загиблі герої 2020 року: Міноборони повідомило бойові втрати на Донбасі

Церемонія прощання з Олегом Андрієнком у Запоріжжі, 14 січня.

П’ятдесят захисників України загинули під час бойових дій на Донбасі протягом минулого 2020 року.

 

Ще 339 воїнів отримали поранення за період проведення бойових дій під час ООС в минулому році.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Міністерство оборони у відповідь на інформаційний запит Радіо Свобода.

 

"Кількість військовослужбовців ЗС України, які загинули за період проведення бойових дій під час ООС з початку 2020 року, становить 50 осіб. Кількість військовослужбовців ЗС України, які отримали поранення за період проведення бойових дій під час ООС з початку 2020 року, становить 339 осіб", - йдеться у відповіді відомства, яку  підписав начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

 

Зазначається, що з інших причин, окрім бойових, під час Операції Об’єднаних сил протягом минулого року померли 79 українських військових.

 

Зауважимо, що згідно з досягнутими в кінці липня 2020 року домовленостями, на Донбасі має панувати всеоохоплюючий режим тиші, сторони мають залишатися на встановлених позиціях, зброю має бути відведено.

 

Тим не менше бойовики продовжують обстрілювати українських воїнів.

 

Загалом, за даними Міноборони, у ході проведення спершу антитерористичної операції, згодом – ООС проти російських гібридних сил на Донбасі з 2014 року загинули 2 665 військових Збройних сил України, поранено 10 152. Кількість «інших загиблих (померлих)» військових ЗСУ, за заявою відомства, становить 1 168 людей.

 

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат 56-ої Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олег Андрієнко похований з військовими почестями у рідному місті Запоріжжя в четвер, 14 січня.

 

Досвідчений воїн загинув від кулі ворожого снайпера поблизу селища Піски під окупованим Донецьком 11 січня. Це перша бойова втрата ЗСУ у 2021 році.