У Парижі Єлисейські поля перепланують в «незвичайний сад»

17:13, 11.01.2021
У Парижі Єлисейські поля перепланують в «незвичайний сад»

На реконструкцію найвідомішого проспекту Парижа витратять 250 млн євро

У Парижі Єлисейські поля перепланують і перетворять в "незвичайний сад".

 

Як інформує УМ, про це повідомив The Guardian з посиланням на мера французької столиці Анн Ідальго.



За словами градоначальниці, на реконструкцію найвідомішого проспекту Парижа витратять 250 млн євро. Роботи на 1,9-кілометровій ділянці почнуться після проведення в місті Олімпійських ігор - вони пройдуть влітку 2024 року.
 

"Легендарний проспект за останні 30 років втратив свою пишність. Він був поступово залишений парижанами і постраждав від декількох криз", - вважають в Комітеті Єлисейських полів, який ініціював капітальний ремонт Єлисейських полів і його околиць.
 

На думку президента Комітету Жана-Ноеля Рейнхардта, багатьом французам Єлисейські поля здаються "зношеними", незважаючи на те, що проспект вважається найкрасивішим в світі.
 

"Району потрібно озеленення та скорочення транспортного потоку", - вважає Рейнхардт.

 

Архітектор Філіп Кьямбаретта і його фірма PCA-Stream розробили план перебудови Єлисейських полів. Після реконструкції проспект повинен стати "екологічним, бажаним і інклюзивним", зазначив проектувальник.
 

Роботи на Єлисейських полях розраховують закінчити до 2030 року. До цього моменту на проспекті з'являться тунелі з дерев і додаткові пішохідні зони - під них віддадуть половину нинішніх автомобільних доріг.
 

Нагадаємо, кабінет міністрів затвердив перелік з 103 пріоритетних інвестпроектів до 2023 року. Серед них проект з виробництва апаратів штучного дихання (ШВЛ), два сміттєспалювальні заводи і ракетно-космічний комплекс повітряного старту.