В Криму пересохло Аянське водосховище

09:13, 11.01.2021
В Криму пересохло Аянське водосховище

Аянське водосховище забезпечувало прісною водою жителів Сімферополя.

В окупованому Криму пересохло Аянське водосховище, яке забезпечувало прісною водою жителів Сімферополя.

 

Як інформує УМ, про це повідомив офіцер у Генеральному штабі Збройних сил України Анатолій Штефан у Facebook

 

"Окупований Крим, Аянське водосховище що постачає водою Сімферополь пересохло. Рідна гавань вона така - з присмаком сухості во рту".

 

 

Від річки Аян залишився лише невеличкий струмок, який впадає у маленьку калюжу в низині.


 7 грудня окупанти повідомляли, що запасів води в Аянському водосховищі, яке використовують для водопостачання кримської столиці, залишилося на 8 днів, тому в Сімферополь подаватимуть воду з підземних джерел.

 

Через посуху в Криму висох водоспад Су-Учхан. Замість красивих пейзажів тепер видніються лише поодинокі струмочки в декількох місцях на покритих мохом брилах.

 

У невелику калюжу перетворилось Чорноріченське водосховище, що розташоване поблизу Севастополя.

 

Через спеку Сімферопольське водосховище Сімферопольське водосховище повністю висохло: фото екологічного лиха вже встигло не лише обміліти, але й обрости рослинністю.

 

В Сонячній Долині повністю висохло одне з найкрасивіших в Україні озер Три Сестри.

 

У Білогірському районі пересохла річка Танасу Мінус одна річка: в окупованому Криму загострюються проблеми з водою – фото . Окрім цього, на території також висохли кілька ставків.

 

Як повідомляла УМ, у Росії достатньо сил та засобів, щоб захопити гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу на Херсонщині. Проте це все одно не вирішить проблему нестачі води в Криму. Інформацію щодо можливого захоплення Росією частини Північно-Кримського каналу надали розвідка та кримчани, які приїжджають в Україну з анексованого півострова.

 

Україна передала Міжнародному кримінальному суду ООН в Гаазі заяви про порушення майнових прав українців в анексованому Криму та позасудові розстріли військових під Іловайськом та Дебальцевим.

 

Російські окупанти готові ввести у Криму надзвичайну ситуацію через небувалу посуху і катастрофічну ситуацію з водою.