Колядування онлайн і номер картки: Різдво у часи COVID-19

12:00, 07.01.2021
Колядування онлайн і номер картки: Різдво у часи COVID-19

Серед альтернативних варіантів колядування - відео для родичів

Колядування – це давній звичай, який прийшов до нас ще від язичництва. Діти та дорослі проводять спеціальні ритуальні обходи дворів із величаннями та побажаннями господарю і його родині щастя, добра та злагоди. А як колядувати в часи, коли у світі бушує пандемія коронавірусу COVID-19?

 

Якщо ж ви вирішили завітати до своїх близьких та знайомих, щоб поколядувати, то варто пам'ятати про безпеку, пише Traditions 24

 

Користуйтеся антисептиками та масками. Не знімайте захист під час співу. Не обіймайтеся з рідними. Збирайтесь у невеликі групи, не більше 3-х людей.

 

Якщо ви знаєте, що в цьому домі чи квартирі проживають люди, які перебувають у зоні ризику, то не обов'язково заходити в приміщення.

 

Постукайте та залиштеся за дверима. Частування можна залишити за дверима також, або скористуватися таким приладом:

 

Серед альтернативних варіантів колядування - відео для родичів. Для того, щоб зняти оригінальне відео, підготуйтеся заздалегідь: Напередодні вивчіть з дітьми цікаві колядки або напишіть сценарій для святкової вистави. Одягніть святковий одяг. Змайструйте святкову зірку.

 

Розіграйте сценку та зніміть все це на відео. Потім підготовлене відео можна надсилати родичам і знайомим через соціальні мережі, додаючи номер картки або номер відділення пошти.

 

Можна відзняти декілька різних відео. Це не тільки безпечно, а й корисно, адже ви разом із дітьми проведете незабутні години під час підготовки та зйомки.

 

Якщо ви не готові знімати відео, можна провести колядування-онлайн. Телефонуйте близьким, родичам і навіть сусідам за допомогою відеозв'язку та колядуйте.

 

А для того, щоб отримати винагороду – залиште номер відділення пошти чи номер картки.

 

Якщо ж ви дуже ліниві, можна записати аудіоповідомлення з колядкою. Але копіювати колядку з інтернету та надсилати без будь-якого супроводження – не рекомендуємо, адже так, ви втрачаєте шанси на частування.