Ексглави Пентагону виступили із заявою через дії Трампа

14:35, 04.01.2021
Ексглави Пентагону виступили із заявою через дії Трампа

Республіканець Дональд Трамп з дня виборів відмовляється визнати перемогу демократа Джо Байдена

Колишні міністри оборони США закликали військових не втручатися у суперечки з підсумками президентських виборів 2020 року. Вони вважають, що вибори у країні відбулися і прийшов час передати владу новій адміністрації.

 

Також вони закликали чинне керівництво міністерства оборони США "утриматися від будь-яких політичних дій", які можуть підірвати результати виборів.

 

Як інформує УМ, про це мовиться у відкритому зверненні всіх 10 нині живих колишніх міністрів оборони, яке оприлюднила американська газета The Washington Post.

 

"Наші вибори відбулися. Були проведені повторні підрахунки й перевірки. Відповідні скарги були розглянуті судами. Губернатори підтвердили результати. І проголосувала колегія виборників. Час брати під сумнів результати минув. Прийшов час для офіційного підрахунку голосів колегії виборників, як це передбачено Конституцією і статутом", - підсумували колишні глави Пентагону.

 

Вони додали, що втручання військових у вирішення суперечок з виборами переведе країну "на небезпечну, незаконну й неконституційну територію". А цивільні й військові офіційні особи, які віддають або виконують незаконні накази, можуть понести кримінальну відповідальність.

 

Нагадаємо, під час підрахунку голосів колегії виборників 6 січня 2021 року щонайменше 140 республіканців у Конгресі вирішили встати на бік Трампа і голосувати проти перемоги Байдена. Очікується, що їхній демарш на кілька годин відкладе неминуче визнання перемоги Байдена.

 

Республіканець Дональд Трамп з дня виборів відмовляється визнати перемогу демократа Джо Байдена. Він заявляє, що у нього "вкрали перемогу". Десятки суддів, губернаторів, виборних посадових осіб, колегія виборників, міністерство юстиції, департамент внутрішньої безпеки та Верховний суд США підтвердили, що достовірних доказів фальсифікації голосування не існує.