Секретар Харківської міськради Ігор Терехов просить призначити вибори мера

11:40, 02.01.2021
Секретар Харківської міськради Ігор Терехов просить призначити вибори мера

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов виконує обов'язки мера.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов офіційно звернувся до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори міського голови через смерть Геннадія Кернеса.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Терехов написав у соцмережах.

 

«Ми зробили все в установленому законом порядку», — наголосив секретар Харківської міськради, не називаючи жодних деталей. Пан Терехов також не уточнив, коли Рада повинна розглянути прохання та ухвалити рішення.

 

Згідно законодавства, призначення позачергових виборів має відбутися не пізніше ніж у 90-денний строк з дня дострокового припинення повноважень мера.

 

Сам Терехов поки не повідомляв, чи буде висуватися на посаду, а лише наголошував у коментарях ЗМІ: «Коли будуть призначені вибори, тоді ви побачите все, хто буде висуватися, як, коли».

 

Водночас, колишній мер Харкова, ексглава Харківської обладміністрації та екснардеп Михайло Добкін натякнув, що планує балотуватися. Він опублікував у Telegram відео з новорічними привітаннями, в якому сказав: «Тут мене багато харківʼяностаннімчасомчастопитають, тоявідповім: такида. Уновийрік–зновимиперемогами. Усіх зі святом! З Новим роком! Все буде Харків!».

 

Як повідомляла «УМ», Михайло Добкін висував свою кандидатуру і на місцевих виборах у жовтні, але потім відмовився від участі.

 

Заступник глави фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко раніше у коментарі «РБК-Україна» повідомляв, що довибори можуть пройти тільки в дві дати: це остання неділя березня і остання неділя жовтня. За його словами, на 28 березня, швидше за все, можуть не встигнути пройти всі процедури.

 

«Вибори оголошуються за 60 днів — це кінець січня, до цього моменту у нас лише одна сесія, один пленарний тиждень», — пояснював тоді Корнієнко.

 

Кернес помер 16 грудня у німецькій клініці «Шаріте», до якої він був госпіталізований у вересні 2020 року з коронавірусом та двостороннім запаленням легень.