Коронавірус: Японія закривається від іноземців на місяць

17:04, 26.12.2020
Коронавірус: Японія закривається від іноземців на місяць

Японським громадянам та іноземцям, які проживають у Японії, буде дозволено повернутися до країни.

Уряд Японії оголосив про заборону на в'їзд з усіх іноземних держав із 28 грудня до кінця січня.

 

Причина: ризик поширення мутованого штаму коронавірусу.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляють ЗМІ Японії у суботу.

 

При цьому японським громадянам та іноземцям, які проживають у Японії, буде дозволено повернутися до країни.

 

Напередодні в Японії виявили п’ять випадків так званого "британського" штаму коронавірусу. Також один випадок вже підтвердили у Франції.

 

Усі п’ять хворих нещодавно прибули до Японії із Великої Британії. Як повідомляють японські ЗМІ, всі вони перебувають на карантині, а влада працює над відслідковуванням їх контактів та можливих шляхів інфікування.

 

Тоді як Франція підтвердила мутований коронавірус у мешканця міста Тур. Останній також кілька днів тому повернувся із Лондона. У міністерстві охорони здоров’я Франції вже заявили, що хворий не має симптомів та перебуває на ізоляції. Відповідні фахівці вже перевіряють контакти хворого.

 

Нагадаємо, 20 грудня прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для понад 16 млн мешканців Англії та відмову від послаблень на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

 

У зв’язку із цим, у Великобританії вводять четвертий – найвищий – рівень карантину, щоб стримати поширення мутованого штаму коронавірусу.

 

Низка країн Європи оголосили про тимчасову заборону рейсів з Британії.