Кулеба назвав 2021 роком закордонних українців

11:14, 25.12.2020
Кулеба назвав 2021 роком закордонних українців

Одним із головних пріоритетів роботи українського МЗС наступного року є розробка і створення якісно нової та ефективної політики країни щодо закордонних українців.

 

Як інформує УМ, про це в четвер, 24 грудня, заявив глава відомства Дмитро Кулеба на брифінгу.


"Потреба в такій політиці перезріла. Нам потрібно вивести взаємодію із закордонними українцями на якісно новий рівень", - зазначив міністр.
 

За його словами, необхідно свіжим оком подивитися на саму структуру зарубіжних українців, тому що за результатами ряду хвиль міграції це дуже різні люди в різних країнах.
 

"А потреба Української держави щодо них одна - зберігати єдність українського суспільства в світі, де б люди не перебували і чим би не займалися", - уточнив Кулеба.
 

Також глава МЗС додав, що українці, незважаючи на те, в якому куточку світу знаходяться, повинні мати зв'язок з Україною, відчувати її підтримку і, в свою чергу, підтримувати її.
 

Нагадаємо, раніше Кулеба запевнив, що Кабмін не обмежуватиме поїздки українців, зокрема авіаперельоти, під час новорічних свят. При цьому громадян закликали дотримуватися всіх заходів безпеки під час подорожей.