Парламент Іспанії схвалив евтаназію та асистований суїцид

12:19, 18.12.2020
Парламент Іспанії схвалив евтаназію та асистований суїцид

У день голосування під стінами парламенту у Мадриді на акцію протесту зібралися десятки противників евтаназії.

Нижня палата парламенту Іспанії підтримала легалізацію в країні евтаназії та асистованого суїциду.

 

За те, щоб дозволити важкохворим людям піти з життя, проголосував 198 депутатів іспанського парламенту, натомість 138 депутатів висловилися проти цього, інформує агенція Reuters.


Так, згідно з законопроектом, евтаназію або асистований суїцид дозволятиметься здійснювати людям з "серйозними та невиліковними", а також виснажливими хворобами, які викликають "нестерпні страждання".

 

Проти ухвалення документу виступали праві політичні та релігійні групи. У день голосування під стінами парламенту у Мадриді на акцію протесту зібралися десятки противників евтаназії.

 

 

Для того, щоб законопроект набув чинності, його має схвалити сенат країни - або відправити зі своїми поправками до конгресу депутатів. У разі остаточного ухвалення документу Іспанія стане четвертою країною ЄС, де буде дозволена евтаназія - після Бельгії, Люксембургу та Нідерландів. У Німеччині з початку 2020 року дозволений асистований суїцид.

 

Минулого тижня цю практику дозволив також Конституційний суд Австрії. Під час асистованого суїциду пацієнт сам приймає препарати для скорочення свого життя, а лікар йому у цьому лише допомагає. Під час евтаназії смертельний препарат в організм хворого вводить безпосередньо лікар.

 

Як повідомляла УМ, у Німеччині конституційний суд дозволив евтаназію