Росгвардія допомагатиме білоруським силовикам у розгоні протестів

09:10, 18.12.2020
Росгвардія допомагатиме білоруським силовикам у розгоні протестів

У Білорусі на тлі протестів затримали вже понад 30 тисяч людей.

Силовики Білорусі підписали з Росгвардією угоду про співпрацю. Це сталося на тлі масових протестів у Білорусі. Тепер російські силовики співпрацюватимуть з Міністерство внутрішніх справ Білорусі.

 

Сторони домовилися співпрацювати у формі консультацій, семінарів, конференцій та навчально-методичних зборів, підготовки кадрів, проведення спільних навчань. Документ опублікували на національному правовому інтернет-порталі Білорусі.

 

Головним завданням відомств буде "боротьба з тероризмом". Крім того, білоруське МВС і Росгвардія будуть спільно займатися: охороною державних об'єктів, здійснювати державний контроль у сфері обігу зброї, забезпечувати безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу, надавати силову підтримку з протидії злочинності.

 

"Відомства двох країн надають важливого значення розвитку міжнародного співробітництва у сфері забезпечення державної та громадської безпеки, захисту прав і свобод людини та громадянина", - мовиться у повідомленні.

 

Днями директор аналітичного центру ISANS Влад Кобець та експерт Девід Крамер у своїй статті "У силах безпеки Лукашенко з'являються тріщини" навели докази того, як швидко сили безпеки Лукашенка йдуть у відставку.

 

За інформацією дослідників, відтік кадрів з Міністерства внутрішніх справ Білорусі та інших правоохоронних органів розпочався під час президентської виборчої кампанії й триває донині.

 

За інформацією білоруських правозахисних організацій, станом на кінець листопада силовики затримали вже понад 30 тисяч людей.