Росія продовжить підтримку Донбасу - Путін

13:01, 17.12.2020
Росія продовжить підтримку Донбасу - Путін

Президент Росії зауважив, що Україні не вдасться переглянути всі домовленості лише з однієї сторони.

Президент Росії Володимир Путін 17 грудня 2020 року провів щорічну пресконференцію. Зачепив Путін і тему врегулювання ситуації на Донбасі. Глава Кремля наголосив, що все залежить навіть не від України, а від української влади.


Путін наголосив, що домовленість про припинення вогню та загалом ті пункти, до яких дійшли під час зустрічі у "нормандському форматі" минулого року, виконуються,  повідомляє 24 канал.

 

"Але нічого не розблоковано з точки зору економіки та соціальної сфери. Нічого не зроблено в плані політичного врегулювання. Офіційні особи в Києві заявляють, що не збираються виконувати мінські домовленості", - сказав Путін.


Президент Росії зауважив, що Україні не вдасться переглянути всі домовленості лише з однієї сторони. Путін сказав, що потрібно "з повагою ставитись до думки жителів Донбасу".

 

"Врегулювання – неминуче. Все залежить від української влади. Росія, як підтримувала Донбас, так і буде підтримувати. Ми будемо нарощувати нашу підтримку Донбасу: це стосуються питань, промисловості, питань соціального характеру, інфраструктурних питань", - сказав Путін.

 

Президент Росії запевнив, що начебто Москва розуміє усю складність з врегулюванням ситуації на Донбасі, проте має намір і далі брати участь у цьому, зокрема, шляхом прямого співробітництва.
 

 

На пресконференцію Путіна у 2020 році акредитацію отримали приблизно 800 журналістів. Серед головних тем заходу – медицина, комунальні послуги та підтримка сімей.