Кличко обіцяє підтримати бізнес під час локдауну

11:01, 16.12.2020
Кличко обіцяє підтримати бізнес під час локдауну

В КМДА хваляться, що запровадили найбільший комплекс пільг щодо роботи бізнесу в період карантину

Київська міська рада найближчим часом розгляне проєкт рішення за поданням Віталія Кличка, що стосується підтримки суб’єктів господарської діяльності на період карантину. Документом передбачається компенсація за час діяльності у повний локдаун.

 

В КМДА хваляться, що запровадили найбільший комплекс пільг щодо роботи бізнесу в період карантину та має намір продовжити їх, але бізнес має пам’ятати про свою відповідальність та дотримуватися протиепідемічних правил та норм, йдеться у повідомленні пресслужби КМДА.

 

Один із заступників Кличка наголосив, що місто допомагає бізнесу й чекає на зворотній ефект.

 

"Місто зі свого боку ухвалили низку рішень, які спрямовані на підтримку суб’єктів господарювання на території Києва. З іншого боку, у наших рішеннях також чітко зазначено, що власники закладів мають дотримуватися санітарно-гігієнічних та протиепідемічних правил і норм", - підкреслив Олександр Харченко.

 

Він також додав, що міська влада та бізнес мають знайти компроміс, аби суб’єкти господарювання максимально комфортно пройшли протиепідемічні обмеження, але й так, щоб ця діяльність не призвела до збільшення кількості хворих.

 

Новий проєкт рішення, який незабаром розгляне Київрада продовжує до 30 червня комплекс заходів підтримки суб’єктів підприємницької діяльності.


Документ передбачає компенсацію за час діяльності у повний локдауну, продовження пільг, запроваджених у березні, що стосувалися оренди комунального майна, роботи літніх та сезонних майданчиків закладів харчування тощо.

 

Як повідомляла УМ, обіцяні «карантинні» 8 тисяч зможуть отримати лише близько 10% підприємців