На Донбасі поранено двох захисників України

10:26, 12.12.2020
На Донбасі поранено двох захисників України

На передовій постійно фіксують порушення перемир'я ворогом.

Двоє українських військових з однієї з механізованих бригад отримали поранення на Донбасі. Стан поранених задовільний.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє українська делегація у Тристоронній контактній групі в суботу.

 

При цьому, у штабі ООС про поранених бійців не повідомляється.

 

Зазначається, що поранення захисників України виявилися легкими.

 

"Стан поранених задовільний, їм надано медичну допомогу, військовослужбовці залишилися в районі оборони. За попередніми даними евакуації до медичного закладу не потребують", - йдеться в повідомленні української делегації у ТКГ.

 

У зв'язку з інцидентом через координаційний механізм запроваджено "режим тиші". Також українська сторона направила письмове повідомлення в СММ ОБСЄ.

 

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) здійснює заходи щодо верифікації події.

 

За минулу добу, 11 грудня, бойовики тричі порушили режим «всеосяжного перемир'я», повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

 

До речі, станом на 30 листопада, за даними воєнної розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ на Донбасі становить 35,5 тисяч осіб, зокрема, близько 3000 кадрових військових Росії.

 

Як повідомляла «УМ», 24 листопада помер у лікарні поранений кулею снайпера боєць 72 ОМБР імені Чорних Запорожців В'ячеслав Мінкін.
 
Боєць добровольчого батальйону «Айдару» з позивним «Сороковий» Ігор Філіпчук посмертно удостоєний звання «Герой України».