У Києві фіксують масові звернення у травмпункти через ожеледицю

14:00, 11.12.2020
У Києві фіксують масові звернення у травмпункти через ожеледицю

Люди буквально котилися по тротуарах, а на дорогах можна було побачити маршрутки, що дрифтують.

У Києві за 10 грудня від ожеледиці постраждало 163 людини. Частину киян з різними травмами доставили до міських лікарень. Серед потерпілих 13 дітей.

 

Цифра може бути й більшою, адже ця статистика станом на вечір четверга, 10 грудня, пише "Українська правда".

 

Ожеледиця у столиці утворилась внаслідок крижаного дощу, який випав у четвер.

 

Багато людей постраждали від негоди. Це перший випадок масових звернень до травмпунктів з початку холодів, підкреслили в КМДА.


Також нову хвилю звернень варто очікувати й у п'ятницю, адже ожеледиця нікуди не зникла, а комунальники зранку 11 грудня не дуже поспішали виконувати свою роботу. 

 

Кияни обурені халатністю комунальників і не добирають виразів для характеристики їх роботи.

 

Через ожеледицю на злітно-посадкових смугах столичних аеропортів "Бориспіль" та "Жуляни" низка рейсів не приземлилися в Україні, а повернулися в точки вильоту.

 

За прогнозом Українського гідрометцентру вранці та вдень 11 грудня в Києві утримається ожеледь, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

 

У Києві зима нагадала про себе 10 грудня.

 

Люди буквально котилися по тротуарах, а на дорогах можна було побачити маршрутки, що дрифтують.

 

 

Відео з наслідками негоди в українській столиці публікують місцеві портали "Kyivmap" і "Київ оперативний".

 

Так, непрохідною стала одна з вуличок на Подолі. У мережі опублікували курйозне відео, як люди там намагалися пересуватися, чіпляючись за стіни будинків і все решта, що лише потрапляло під руки.

 

На відео помітно, що люди намагаються підійматися уверх по вулиці. Мабуть, їм здається, що вони таки йдуть, але, якщо поглянути на це збоку, то стає помітно – лише смішно перебирають ногами, залишаючись на місці.

 

 

Через складні погодні умови 11 грудня на дорогах збився графік руху громадського транспорту. Негода завдає чимало клопотів й власникам автівок, збільшилась кількість ДТП, повідомляє "Київпастранс".

 

Це стосується всіх маршрутів столиці. Також зупиняли роботу фунікулера, але наразі рух цього романтичного виду громадського транспорту вже відновлено.