Бутусов подає в суд на Міноборони

13:29, 11.12.2020
Бутусов подає в суд на Міноборони

Бутусов заявив, що йому не надали жодної посади, яку він міг би зайняти в Міноборони.

Журналіст Юрій Бутусов, якому пропонували роботу в міністерстві оборони, подає в суд на відомство і буде вимагати вибачень.

 

Як інформує УМ, про це він написав у Facebook-сторінці.

 

 "Міністр оборони Андрій Таран збрехав про проведення зі мною співбесіди, збрехав про причини відмови в наданні мені посади - замість цього мені нахамили на сайті МО. Буду змушений подавати до суду на Міноборони і вимагати офіційних вибачень і видалення образ на мою адресу, прошу допомоги правозахисників", - наголосив журналіст.

 

За словами Бутусова, його не запросили на зустріч з міністром оборони і не дали можливість представити власну програму дій.

 

Також він заявив, що йому не надали жодної посади, яку він міг би зайняти в Міноборони.

 

Він повідомив, що хотів би зайняти посаду "заступника міністра оборони" і представити програму дій: "Мені здавалося, якщо ця програма не підходить, будуть представлені якісь конкретні зауваження, немає проблем, я готовий до публічної полеміки. Але як тільки я дав згоду - мені просто нахамили".

 

Бутусов стверджує, що 10 грудня йому подзвонив начальник департаменту кадрової політики Міноборони Олег Яцино, якому він сказав, що чекає на зустріч з міністром: "Яцино мені подякував, і повісив трубку. Після цього я прочитав мерзенну брехню і хамство в свою адресу на сайті Міноборони".

 

За словами журналіста, ніхто з Міноборони з ним нічого не обговорював: "Якби зі мною провели зустріч, якби я зміг роз'яснити суть моєї програми, які кадри я збираюся залучати до роботи, і після нашої бесіди мені б написали відмову - дії Міноборони мали б якусь логіку. Але всього цього не було".

 

Бутусов вважає, що Міноборони займається "цькуванням неугодного журналіста".

 

Журналіст вимагає публічної дискусії з міністром Андрієм Тараном про суть його програми.

 

Додамо, що 9 грудня ввечері у пресслужбі Міноборони повідомили, що з Бутусовим поспілкуються на предмет відповідності його професійних компетенцій вимогам ймовірних посад. 

 

У структурі заперечили, що не зв'язувались з Бутусовим. За словами пресслужби Міноборони, розслідувачу залишили телефон уповноваженої особи.

 

Також у відомстві відреагували на пост журналіста про нерозуміння меж та змісту функціональних обов’язків посад. Тому, зазначили, що проведуть Бутусову стислий "лікнеп" і "пояснять різницю між Міноборони та Генштабом".

 

Лікнеп має кілька значень. Основне – це ліквідація неписьменності. Так називалась програма, яку проводили серед дорослого населення в СРСР.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони публічно запропонувало посаду журналісту-розслідувачу Бутусову