Уряд визначився із запровадженням локдауну

15:41, 09.12.2020
Уряд визначився із запровадженням локдауну

Через складну епідеміологічну ситуацію в Україні вводять локдаун. Уряд вже встановив дату і термін жорстких обмежень – вони діятимуть з 8 по 24 січня 2021 року.

 

Як інформує УМ, рішення про дати введення локдауну схвалили на засіданні Кабінету Міністрів 9 грудня. 

 

"В результаті переговорів було прийнято рішення про те, що з 8 по 24 січня наступного року включно в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження. Назвемо їх "зимові канікули заради безпеки", - сказав прем"єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Окрім того, уряд продовжив до 28 лютого 2021 року загальнонаціональний чинний карантин. До цього моменту карантин мав діяти до 31 грудня 2020 року.

 

Під час локдауну заборонено : відвідування закладів освіти, крім дошкільної, роботу кафе, барів, ресторанів, закладів розваг, ТРЦ, крім купівлі товарів першої необхідності, роботу салонів краси, закладів культури, фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних, проведення культурних масових заходів, роботу продовольчих та непродовольчих ринків, прийом відвідувачів до кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць, прийом відвідувачів музеїв, виставок, галерей тощо, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 особа на 10 квадратних метрів приміщення.

 

Рекомендують також з 11 січня по 21 січня встановити дистанційний режим роботи. Зауважимо, що роботу громадського транспорту не обмежать.


Локдаун - це жорстка форма карантину, що обмежує вільне пересування як у самій країні, так за її межами. При локдауні нормально функціонують лише організації, які надають основні послуги.

 

Як повідомляла УМ, уряд розглядає одразу кілька варіантів локдауну