Локдаун в Україні: уряд планує запровадити з 8 до 25 січня

10:59, 09.12.2020
Локдаун в Україні: уряд планує запровадити з 8 до 25 січня

Рішення щодо локдауну в уряді ухвалять 9 грудня

Жорсткий карантин в Україні можуть запровадити з 8 до 25 січня 2021 року. Згідно з інформацією ЗМІ, саме такі дати запропоновані у постанові уряду.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє з посиланням на джерела в уряді видання LB.ua.

 

"Триває обговорення. Рішення буде у другій половині дня", - зазначив співрозмовник видання.

 

Тим часом, загальнодержавний карантин планують продовжити до 28 лютого 2021 року.

 

Зокрема, буде заборонено: відвідування закладів освіти, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів, робота кафе, барів, ресторанів, крім на виніс та на доставку та закладів харчування в аеропортах. У готелях заборонено роботу ресторанів з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.

 

Заборонено буде приймання відвідувачів у ТРЦ, окрім купівлі товарів першої необхідності, робота салонів краси, закладів культури, фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних, приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом аудіовізуальних творів.


Проведення всіх масових заходів. Виняток – проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та спортивних заходів командних ігрових видів спорту професійних клубів без глядачів.

 

Не працюватимуть продовольчі та непродовольчі ринки.

 

Як повідомляла УМ, уряд розглядає одразу кілька варіантів локдауну