Німеччина виділила мільйон євро на реформи в Україні

09:41, 08.12.2020
Німеччина виділила мільйон євро на реформи в Україні

Німеччина виділила мільйон євро на підтримку Плану дій Ради Європи для України.

Німеччина виділила мільйон євро на підтримку Плану дій Ради Європи для України.

 

Як інформує УМ, про це повідомило посольство ФРН в Києві у понеділок, 7 грудня.
 

Зазначено, що в цей день постійний представник ФРН при Раді Європи посол Рольф Мафаель і заступник генсека Ради Європи Габріелла Баттані-Драгоні підписали договір, згідно з яким Німеччина вдруге поспіль робить такий значний внесок в реалізацію Плану дій Ради Європи для України.


На посаді голови Комітету міністрів Ради Європи Німеччина підтримує зусилля України на шляху реформ. Щоб продемонструвати нашу підтримку, ми, як в минулому році, зробили важливий фінансовий внесок до Плану дій Ради Європи для України, - заявила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.
 

У 2019 Берлін також надав 1 млн євро на підтримку Плану, що стало найбільшим внеском, який Німеччина будь-коли робила в подібні плани дій Ради Європи в інших країнах.
 

Нинішнє твердження подальшої підтримки сталося через кілька тижнів після початку головування країни в Комітеті міністрів Ради Європи. До кінця цього терміну в травні 2021 року Німеччина планує працювати над такими темами як посилення прав людини і верховенства права; формування стандартів прав людини в сфері штучного інтелекту; поводження з дискримінаційними висловлюваннями; захист меншин і молоді тощо.
 

План дій Ради Європи для України 2018-2022 рр. - це спільна ініціатива Ради Європи та українських органів влади. Вона спрямована на супровід Києва в його зусиллях щодо зміни законодавства, інститутів і практичної діяльності відповідно до європейських стандартів в галузі прав людини, верховенства права і демократії та на підтримку країни у виконанні своїх зобов'язань як держави-члена Ради Європи.
 

Додамо, що в Євросоюзі готові допомогти Україні відновити і запустити знову інституції, спрямовані на боротьбу з корупцією.