У Черкасах випустили на волю імовірного вбивцю корсунського журналіста Василя Сергієнка, фото

22:10, 03.12.2020
У Черкасах випустили на волю імовірного вбивцю корсунського журналіста Василя Сергієнка, фото

Активісти вважають рішення про звільнення Воронкова із-під варти таким, що призведе до безкарності вбивць.

Активісти протестували під стінами Черкаського СІЗО проти випуску з-під варти Володимира Воронкова, підозрюваного у вбивстві журналіста з Корсунь-Шевченківського Василя Сергієнка.

 

Як передає УМ, про це повідомляє черкаське видання «18000» у четвер.

 

Дотепер Воронков був останнім із підозрюваних у вбивстві Василя Сергієнка, хто перебував під вартою. Решта ж мали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

 

Однак, 2 грудня, Городищенський районний суд ухвалив змінити і Воронкову запобіжну міру на цілодобовий домашній арешт.

 

 

Активісти, які протягом усього часу засідань у справі підозрюваних контролювали правомірність судового процесу, вважають рішення про випуск Воронкова із-під варти таким, що призведе до безпокараності вбивць.

 

Однак, попри протестний мітинг, Володимира Воронкова все ж випустили з-під варти.

 

 

Нагадаємо, Воронкову інкримінують безпосереднє вбивство Василя Сергієнка. За версією слідства, він убивав журналіста та закопував його тіло. Цю версію Воронков підтвердив власними свідченнями під час слідства. Раніше він вже засуджувався за вбивство і може отримати довічне покарання.

 

Василь Сергієнко був убитий 4 квітня 2014 року. Його викрали у дворі власного будинку, а наступного дня тіло знайшли в лісі зі слідами тортур. Вбивці завдали журналісту близько 20-ти ножових поранень та закопали тіло у наперед підготовлену яму.

 

У цій справі затримали п’ятьох підозрюваних — Недибалюка, Горбенка, Воронкова, спортсмена Валентина Завражина і власника київського спортклубу “Тай” Вадима Мельника, якого слідство вважає організатором. Мельника затримали 16 травня 2017 року в Києві. Із 18 травня 2017 року він безперервно перебував під вартою.

 

22 серпня 2019 року колегія суддів Городищенського районного суду винесла ухвалу про зміну запобіжного заходу підозрюваному в організації вбивства журналіста з Корсуня  Василя Сергієнка – Вадиму Мельнику. Відповідно до ухвали суду, Мельнику змінили запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, дозволивши відвідувати медичні заклади.

 

Раніше цей же суд відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, що підозрюються у вбивстві черкаського журналіста Василя Сергієнка.

 

14 листопада 2019 року Кропивницький апеляційний суд ухвалив рішення, згідно з яким Вадима Мельника повинні знову взяти під варту.

 

15 грудня 2019 року суддівська колегія Городищенського районного суду Черкаської області продовжила на два місяці арешт Віктору Горбенку та Роману Недибалюку (перебувають під домашнім арештом), а також Володимиру Воронкову (перебуває в СІЗО).

 

8 січня 2020 року Городищенський районний суд повторно змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю. 9 січня прокуратура внесла апеляційну скаргу на таке рішення суду.

 

3 лютого Віктору Горбенку та Роману Недибалюку пом’якшили запобіжний захід із домашнього арешту на частковий домашній арешт.

 

18 червня Городищенський суд Черкаської області відмовився взяти під варту ймовірного організатора викрадення, катування та вбивства Василя Сергієнка.

 

У липні 2020 судді Синиці вручили підозру у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу і розголошення даних досудового розслідування. Вища рада правосуддя не відсторонила Синицю від посади і вона продовжує слухати справу про вбивство журналіста.

 

2 грудня судді Городищенського районного суду змінили запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві Василя Сергієнка. Вадиму Мельнику запобіжний захід змінили із цілодобового домашнього арешту на арешт в нічний час із 21.00 до 6.00 ранку. Віктору Горбенку та Роману Недибалюку продовжили домашній арешт із 23.00 до 6 ранку до 30.01.2021 року. Володимира Воронкова випустили із СІЗО, змінивши запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.