Карантин вихідного дня не спрацював - Степанов

09:38, 01.12.2020
Карантин вихідного дня не спрацював - Степанов

Є незначне скорочення динаміки щодо захворюваності внаслідок запровадження карантину вихідного дня.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, чому карантин вихідного дня в Україні не спрацював, як планувалося. Для того щоб карантинні заходи спрацювали, їх потрібно дотримуватися.

 

Як інформує УМ, про це Степанов заявив в ефірі українськго телеканалу.

 

«Ми запровадили карантин вихідного дня, спочатку тиждень всі експерти так звані…почали говорити — буде він працювати, не буде він працювати. Дійшли до вихідних, деякі мери почали говорити „ми не будемо виконувати“, ресторани залишилися відкритими. І пішло- поїхало…Якщо ми, як лікарі, дали рецепт, прописали ліки, то, щоб одужати, треба ці ліки приймати. Якщо ми цього не робимо, ми не одужаємо», — сказав Степанов.

 

За словами міністра, є незначне скорочення динаміки щодо захворюваності внаслідок запровадження карантину вихідного дня.

 

Він додав, що вимірювалося це за кількістю викликів екстреної медичної допомоги, кількості госпіталізованих, тижневими показниками та інше.

 

За минулу добу в Україні зафіксували 12 498 нових випадків коронавірусу. Про це повідомив у Facebook міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

 

Найбільш напружена ситуація спостерігається в Києві (+1799), Одеській (+889), Дніпропетровській (+ 870), Київській (+841) та Львівській (+813) областях.

 

Як повідомляла УМ, карантин вихідного дня діяв з 14 по 30 листопада. Обмеження, які діяли в суботу та неділю, викликали протести підприємців і міцевої влади.

 

Нагадаємо, члени Кабміну 19 листопада зустрічалися з мерами великих міст. Після наради мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, що урядовці на зустрічі пояснювали: карантин вихідного дня є певною підготовкою до повного локдауну, який можуть ввести 10 – 15 або 20 – 25 грудня. Триватиме він кілька тижнів.