Грошей від МВФ у 2020 році не буде – Милованов

09:40, 24.11.2020
Грошей від МВФ у 2020 році не буде – Милованов

У 2020 році Україна просто не встигне отримати транш від Міжнародного валютного фонду, немає часу на виконання усіх необхідних процедур.

 

Як інформує УМ, про це заявив радник керівника Офісу Президента Тимофій Милованов.

 

Щонайбільше, чого можна буде досягти у 2020 році у стосунках з МВФ – це домовленості на робочому рівні (staff level agreement), завдяки чому можна буде розблокувати змогу брати інші запозичення.

 

Такі міркування висловив Милованов (колись міністр економіки, а тепер радник Єрмака) в ефірі "Свободи слова" на ICTV 23 листопада


"Траншу не буде. Це нереально. Фізично і календарно ми не встигаємо. Траншу цього року не буде", - сказав Милованов.

 

Якщо ж вдасться досягти staff level agreement, то фінансові ринки, за словами Тимофія Милованова, отримають позитивний сигнал.

 

Це, своєю чергою, "дозволить Україні залучити фінансування на той період, поки триватимуть перемовини з МВФ, за прийнятними відсотками".

 

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва позитивно оцінила реакцію української влади на скандальне рішення Конституційного Суду від 27 жовтня про електронне декларування.

 

Водночас, президент України Зеленський заявив, що усі "структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані" нашою державою.

 

Та попри це процес кредитування України фактично на паузі: щоб ми отримали гроші від МВФ, маємо виконувати певні вимоги Інвестори переживають: у МВФ назвали проблеми, з якими має боротися Україна – продовжити пенсійну, медичну, освітню, антикорупційну реформи тощо.