Кандидат від «ЄС» Олександр Третяк виграє вибори мера у Рівному

11:16, 23.11.2020
Кандидат від «ЄС» Олександр Третяк виграє вибори мера у Рівному

Олександр Третяк набирає 50,18% голосів у Рівному.

Кандидат від партії «Європейська Солідарність» Олександр Третяк виграє вибори міського голови у Рівному.

 

Як передає Україна молода, про це свідчать дані паралельного підрахунку 100% протоколів.

 

За цими даними, пан Третяк набирає 50,18% голосів. За нього проголосували 27 412 виборців. Його опонент - Віктор Шаркизян (“Рівне разом”) відстає майже на 3% із результатом 47,76%, він отримав 26 093 голоси.

 

Олександр Третяк на брифінгу подякував рівнянами за підтримку. Він зазначив, що на цих виборах перемогли європейські цінності, з якими команда «ЄС» йшла до людей.

 

Протягом дня у Рівному представники «Європейської Солідарності» фіксували численні порушення виборчого законодавства. Загалом спостерігачі склали близько 100 актів. Серед іншого, були виявлені непоодинокі випадки фотографування бюлетенів, причому на окремих дільницях зафіксовані десятки таких випадків.

 

Також у день виборів штаб опонента здійснював обдзвін своєї бази прихильників, висловлюючи відкриті прохання проголосувати за кандидата та називаючи його прізвище.

 

Наразі триває офіційний підрахунок голосів. Команда «Європейської Солідарності» активно працює на те, аби захистити отриманий переможний результат.

 

Як повідомляла «УМ», українці обирали міських голів 11 міст і депутатів 47 рад України у неділю, 22 листопада.

 

Повторне голосування з виборів міського голови, так званий другий тур, призначається у територіальних громадах із кількістю виборців більше 75 тисяч, де в першому турі жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів виборців.