Степанов обіцяє повний локдаун за умови 30 тисяч інфікованих коронавірусом щодоби

08:45, 21.11.2020
Степанов обіцяє повний локдаун за умови 30 тисяч інфікованих коронавірусом щодоби

Повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих COVID на добу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує, що при теперішньому співвідношенні хворих та шпиталізованих, повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих COVID на добу.

 

Як інформує Україна молода, про пан Степанов заявив в ефірі одного з телеканалів.

 

За його словами, повного карантину в країні вимагатимуть при локдауні конкретно медичної системи.

 

"Якщо буде загроза повного локдауну медичної системи, ми будемо наполягати на тому, що треба вводити більш жорсткий карантин. Для нас головне – це кількість людей, які госпіталізуються. Якщо говорити про відсоток хворих, які потрапляють до лікарні, я думаю, що це (локдаун – ред.) вже порядку понад 30 тисяч на добу в певному періоді, тоді це може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему", - наголосив очільник МОЗ.

 

Нагадаємо, раніше урядовці стверджували, що локдаун запровадять і при 9,5 тисячах хворих, і при 15 тисячах. За словами Степанова, цього ще не зробили, адже кількість ліжок збільшується і медична система витримує складніші ситуації.

 

Як повідомляла «УМ», прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що якщо результату карантину вихідного дня не помітять через кілька тижнів, доведеться посилювати карантинні обмеження.