В Умані хакер допомагав моніторити чужі смартфони

17:29, 20.11.2020
В Умані хакер допомагав моніторити чужі смартфони

Кіберфахівці СБУ вирахували хакера в Умані.

На Черкащині оперативники СБУ викрила хакера, який наловчився знімати інформацію з чужих смартфонів.

 

«Наші кіберфахівці вирахували цього хакера  в Умані. Він за гроші надавав своїм клієнтам, яких підшукував через особисті зв’язки, несанкціонований доступ до смартфонів «об’єктів спостереження»», – розповідає «Україні молодій» Катерина Дрога з управління  Служби безпеки України у Черкаській області.

 

За її словами, для такого моніторення чужих смартфонів хакер використовував  програмне забезпечення, яке дозволяло віддалено записувати і прослуховувати телефонні розмови інших людей, а також контролювати їхнє спілкування  у популярних месенджерах.

 

«Правоохоронці задокументували факт встановлення хакером такої програми стеження на смартфон місцевого ІТ-фахівця, якого замовив конкурент. Під час обшуку за місцем проживання взломника смартфонів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з шкідливим програмним забезпеченням і чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність», – говорить пані Катерина.

 

І додає, у межах кримінального провадження за створення  та розповсюдження шкідливих програмних чи технічних засобів хакеру повідомлено про підозру. «Заходи із викриття незаконних дій проводились спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури», – підсумовує Катерина Дрога.