Львів’яни-нардепи відмовились бути депутатами обласної ради

14:58, 19.11.2020
Львів’яни-нардепи відмовились бути депутатами обласної ради

Усього до складу Львівської обласної ради 8-го скликання обрано 84 особи.

Шестеро осіб, які 25 жовтня на місцевих виборах були обрані до Львівської обласної ради, написали заяви про відмову ставати депутатами обласного парламенту

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Львівська обласна територіальна виборча комісія.

 

Усього до складу Львівської обласної ради 8-го скликання обрано 84 особи. Для того, щоб остаточно отримати статус депутата вони повинні написати особисту заяву про згоду на реєстрації їх новообраними депутатами або заяву про відмову.

 

Як розповів голова Львівської ОТВК Андрій Лозинський, наразі лише 38 осіб підтвердили своє бажання бути депутатами обласної ради. Для того, щоб рада могла зібратись на своє засідання такі заяви повинні написати щонайменше дві третини від складу ради. Лише в «Батьківщині» усі обрані депутатами написали такі заяви. Жодної заяви про згоду на реєстрацію ще не подали новообрані депутати від партії «Самопоміч».

 

Шестеро новообраних депутатів Львівської обласної ради відмовилися отримувати депутатське посвідчення. У партії «Батьківщина» такі заяви написали Михайло Цимбалюк та Наталія Тимчій, у партії «За Майбутнє» — народні депутати Тарас Батенко та Ярослав Дубневич, у Народному Русі України — Ярина Лучко та Надія Тимків.

 

Додамо, найвищий представницький орган Львівщини на наступні п’ять років сформують дев’ять партій.

 

Найбільшу фракцію отримає «Європейська солідарність» – 28 депутатів і, очевидно, претендуватиме на крісло голови облради. Проте для прийняття рішень їм доведеться утворювати коаліцію і домовлятися з іншими. Другу сходинку у виборчих перегонах посіла партія «Слуга народу», третю – «Самопоміч» – вони отримали по дев’ять депутатів. «Батьківщина» і «Голос» матимуть по сім депутатів, а «Свобода», НРУ, Українська галицька партія та «За майбутнє» – по шість обранців.

 

Загальний склад Львівської облради оновився приблизно на 60%. 

 

Як повідомляла УМ, кандидат на посаду мера Львова від партії «Європейська Солідарність» Олег Синютка був переконливішим ніж чинний міський голова Андрій Садовий під час прямого ефіру теледебатів на каналі НТА.