У Ватикані безкоштовно тестуватимуть римських безхатченків на COVID-19

12:01, 13.11.2020
У Ватикані безкоштовно тестуватимуть римських безхатченків на COVID-19

Летальних випадків у Ватикані не зареєстровано.

Тести планують проводити в клініці на площі Святого Петра, яку Папа відкрив кілька років тому для надання базової медичної допомоги нужденним

 

Папа Римський Франциск запропонував проводити безкоштовні тести на коронавірус безхатченкам Риму в рамках Всесвітнього дня бідних Римсько-Католицької церкви, повідомляє видання Reuters.

 

Тести пропонується проводити в клініці на площі Святого Петра, яку Папа відкрив кілька років тому для надання базової медичної допомоги нужденним.

 

Зазначається, що на день планується проводити по 50 тестів. Ті, хто матиме негативний тест, отримають спеціальний сертифікат на поселення до притулку, а тих, у кого тест позитивний, відправлять на подальше лікування.

 

Нагадаємо, Папа Римський Франциск встановив Всесвітній день бідних чотири роки тому, щоб привернути увагу до нужденних, особливо в розвинених країнах. Торік для святкування цього дня Папа провів месу для тисяч бідних людей в базиліці Святого Петра, а потім пригостив 1500 безхатченків обідом у залі Ватикану.

 

Цього року через карантин лише 100 безхатченків зможуть відвідати базиліку. А обід взагалі скасували, але бідним сім'ям відправлять близько 5000 продуктових посилок, зокрема 2,5 тонни макаронів, подарованих італійською продовольчою компанією.

 

11 листопада, в Італії зареєстрували 32 тис. 961 новий випадок, внаслідок чого загальна кількість з моменту першого зараження в лютому досягла 1,028 млн. Міністерство охорони здоров'я країни заявило, що наразі в Італії зареєстровано близько 42 тис. 953 смерті від коронавірусної хвороби.

 

Сьогодні в Італії на коронавірус хворіють 613 тис. Тоді як у Ватикані всього 27. З них 15 вже одужали і 12 зараз хворіють.

 

Летальних випадків у Ватикані не зареєстровано.