В Одесі не ввели карантин вихідного дня, а Львів оскаржуватиме рішення Кабміну

16:34, 12.11.2020
В Одесі не ввели карантин вихідного дня, а Львів оскаржуватиме рішення Кабміну

Великі компанії вже засудили введення такого карантину.

В Одесі не вводитимуть карантин вихідного дня з 14 листопада. Однак у місті діятимуть обмеження помаранчевої зони.

 

Жодних додаткових рішень обласна і міська комісії ТЕБ та НС наразі не приймали, заявив секретар оперативного штабу Одеської міськради з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Олександр Тиховський, повідомляє "Думская".

 

"Станом на сьогодні на території Одеси зберігається "помаранчевий" рівень епідеміологічної небезпеки. На цей момент обласна і міська комісії ТЕБ та НС не приймали ніяких додаткових рішень", - мовиться у повідомленні.

 

У ніч з 14 на 15 листопада в Україні набуде чинності карантин вихідного дня. Його обмеження діятимуть від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

 

Українські підприємці протестують проти такого рішення. Вони переконують, що це може знищити їхній бізнес.

 

У Рівному рішення про карантин вихідного дня прийматимуть лише 16 листопада. Наразі у місті чекають селекторної наради в ОДА під головуванням першого заступника голови Сергія Подоліна. Вона пройде 12 листопада, заявив міський голова Володимир Хомко, передають "7 днів".

 

"Після того проведемо в понеділок (16 листопада – 24 канал) свою комісію, а тоді вже прийматимемо рішення щодо цього", -  зазначив Хомко.

 

Тому у найближчі суботу – неділю (14 – 15 листопада) карантин вихідного дня у Рівному не запроваджуватимуть.


 

За вихідні заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу, написав мер Львова Андрій Садовий.

 

"Локдаун на вихідні – абсурд. Таке враження, що в нас важливі рішення спочатку ухвалюються, а потім чиновники починають аналізувати, що ж вони наробили. За суботу-неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу. І це не історія про розваги – це живі гроші, які годують тисячі сімей. Хто буде компенсувати ці втрати?", -  наголосив Садовий.

 

Як повідомляла УМ, карантин вихідного дня діятиме вже 14 – 15 листопада. Він триватиме 3 тижні.

 

Великі компанії вже засудили введення такого карантину. Зокрема, "Планета кіно" заявила, що обмеження призвели до звільнення близько 500 працівників, а "Епіцентр" взагалі відмовився виконувати рішення уряду. Після запровадження карантину вихідного дня "Епіцентр" у інстаграмі заявив про введення "72-годинної п'ятниці".