Більшість українців надають перевагу територіальній цілісності

21:37, 11.11.2020
Більшість українців надають перевагу територіальній цілісності

За добробут громадян проголосували– 32,6% респондентів.

Українці визначили основний пріоритет у питанні територіальна цілісність (або перемога у війні) чи розвиток економіки. Більшість українців надають перевагу територіальній цілісності, але перемога у війні водночас не є пріоритетною.

 

Опитування українців у контексті "пріоритет незалежність vs економіка" провів Київський міжнародний інститут соціології.

 

Обираючи, що важливіше – незалежність чи добробут громадян, 52% відповіли, що  незалежність і цілісність її кордонів, за добробут її громадян проголосували– 32,6%. 

 

На питання, що важливіше – завершення війни чи розвиток економіки соціологи отримали такі результати: Україні найважливіше зараз перемогти у війні – 34,5%,  розвивати економіку – 53,3%.

 

Втім у загальному опитуванні, що важливіше – незалежність чи економіка – думки українців розділилися майже порівну. Найбільша частка людей вважають, що ці два питання є однаково пріоритетними: незалежність – 22,3%, скоріше економіка – 10,4%,

 

До слова, мешканці Заходу України більше схиляються до того, що незалежність є основним пріоритетом (35,2% проти 24,8% в економіки). Натомість жителі Донбасу передовсім надають перевагу розвитку економіки (45% проти 24,3% в незалежності).

 

Це опитування провели протягом 17 – 24 жовтня. КМІС методом телефонних інтерв'ю опитав 1502 рецензентів з усієї України, крім окупованих регіонів. Статистична похибка з імовірністю 0,95 не перевищує 2,6%.

 

Як повідомляла УМ, українці найбільше довіряють ЗСУ, церкві та волонтерам. Водночас недовіру висловили державному апарату, російським ЗМІ, судам та президенту Володимиру Зеленському.